Nieuw bij Leergoed

Jesse heeft dyslexie

 

Jesse heeft dyslexie is een pakket voor remedial teaching voor kinderen met dyslexie, is ontwikkeld door Esther Mollema. Kinderen leren op een speelse en verhalende manier omgaan met hun dyslexie via de metafoor van een tocht door de jungle. Leergoed heeft deze materialen nu exclusief in de verkoop.

Het uitgangspunt: een oplossingsgerichte benadering
Psycho-educatie, oplossingsgerichte en motiverende gesprekken en vloeiendheidstraining vormen de basis van Jesse heeft dyslexie. De autonomie en mogelijkheden van elk kind staan daarbij centraal. Aan de hand van de behoefte van de leerling, wordt een aanpak bepaald.

Breed inzetbaar
Met Jesse heeft dyslexie kunnen leerlingen vanaf groep 4 met (mogelijke) dyslexie op maat worden ondersteund. Binnen het onderwijs is het geschikt voor kinderen met leesproblemen en dyslexie op niveau 2 en 3 van het Continuüm van Zorg. De materialen zijn inzetbaar bij (geprotocolleerde) behandeling van ernstige dyslexie in de zorg, door logopedisten, remedial teachers, orthopedagogen, psychologen en andere dyslexiebehandelaars.
Veel van de materialen zijn leuk en handig voor kinderen zonder dyslexie, zoals het leeslogboek, de aanwijskaart, de alfabetliniaal en de strategiekaarten.

 

 

‘Er is geen andere methode die zoveel
aandacht heeft voor de 
sociaal-emotionele aspecten die 
met dyslexie gepaard gaan.’ 

Sara Jansen,
intern begeleider OBS De Regenboog

© 2012 - 2021 Leergoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel